Myrkkypistiäisten, eli hoikkatyvisten alalahkoon kuuluvien ampiaisten tai herhiläisten kanssa ei kukaan halua selvitellä välejään. Meistä moni on saanut tuta, miltä vihaisen ja ärhäkän hyönteisen pisto tuntuu ja allergisille ampiaisen pisto voi olla jopa hengenvaarallinen. Raid tuotteiden eteen lähes 60 vuotta tehty työ on pyrkinyt löytämään ratkaisun erilaisiin hyönteisongelmiin. Alta löydät muutaman vinkin ampiaisten torjuntaan:

 

Häiritsevän ampiaisyhteisön hävittäminen

Ampiaisia ei ole tehokasta häätää (eikä se oikein onnistukaan), vaan kodin läheisyydessä tai sisäpuolella pörräävistä, ärhäköistä hyönteisistä on päästävä kerralla ja nopeasti eroon, lopullisesti. Torjuntatyö on turvallisinta suorittaa aamunkoitossa tai iltahämärässä, jolloin pistiäisten toiminta on pienimmillään.

Sumuta Raid® Ampiaistorjunta-aerosolilla suoraan ilmassa pörräävään/pörrääviin ampiaisiin. Ohitähtäyskään ei haittaa, sillä ilmassa leijuva sumu riittää torjumaan tilassa olevan ampiaisen. Suihke lentää n. 0,5m päähän ja tämä tekee torjuntatyöstä hieman turvallisempaa. Voit myös varautua myöhemmin sisäänlentäviä ampiaisia vastaan: käsittele aerosolilla sisäänmenoaukot, esimerkiksi ovet ja ikkunat.

Jos pääset käsiksi pesään asti, kyllästä sen pinta aerosolilla, jotta pesässä asuva yhteisö tuhoutuu kokonaan ja tehoaineen vaikutus yltää myös niihin yksilöihin, jotka eivät olleet torjunnan aikana pesässä.

 

Muista aina perussäännöt aerosolin käytössä:
  • Ravista aerosolia aina ennen käyttöä
  • Pidä pullo pystyasennossa, jottei tuotteen ponneaine tule ulos kerralla.