Uusi Raid Ampiaistorjunta on torjuu ampiaiset tehokkaasti ja varmasti. Tehoaine pyretriini tainnuttaa ampiaiset nopeasti kosketuksesta, mutta jää vaikuttamaan muutamaksi vuorokaudeksi käsitellylle pinnalle.

Toimi näin: Ravista tölkkiä huolellisesti ennen käyttöä. Pidä pakkaus pystyasennossa kun suihkutat. Sumuta torjunta-ainetta ilmaan n. 30m3 kokoiseen tilaan 8-10 sekunnin ajan. Huolehdi, että aerosolisuihku on n. 1 metrin etäisyydeltä aroista pinnoista. Käsittelyn jälkeen anna aineen vaikuttaa suljettussa huoneessa n. 15 min ajan. Lopuksi tuuleta tila huolellisesti.

Sisään pyrkivät ampiaiset voi torjua myös kohdistamalla aerosoli suihku suoraan hyönteiseen.

 

Tiesitkä tämän ampiaisesta?

Ampiainen pistää vain uhattuna tai hätistettynä, joten huitominen on lähinnä pahasta.

Loppukesästä sisätiloihin eksyneet ampiaiset ovat usein työläisiä, joita ei enää tarvita pesällä ruokkimassa toukkia. Ne suuntaavat makeiden tuoksujen perässä sisätiloihin tai puutarhojen hedelmäpuiden ja -pensaiden luokse. Välttääksesi ampiaiset sisältiloissa ja lähellä asutusta, peitä makeat juomat ja ruoat ja korjaa hedelmäsato ajoissa puutarhasta pois. Lisätietoja ampiaisesta ja ampiaisen pistosta voit lukea täältä.

Erotatko ampiaisen, mehiläisen ja kimalaisen?
Ampiainen, mehiläinen, ja kimalainen sekoitetaan puheessa usein toisiinsa, vaikka ne kaikki ovat eri lajeja, ja ulkomuodoltaan selvästi erilaisia. Lue ja katso miten erotat eri lajit toisistaan täältä

 

Lisätietoa aerosolien käytöstä hyönteisen torjunnassa löydät sivulta Aerosolien käyttö sekä Hyönteismaailmasta.